BİYOLOJİK TEDAVİLER KLİNİĞİ

 

YÜZ MESOTRAPİSİ

 

Mezoterapi Nedir ve Nasıl Uygulanır?

Cildin orta tabakasına iğneler yardımıyla aminoasit, mineral, enzim ve vitaminlerin tek ya da bir karışım halinde enjekte edilmesine denir. 

Mezoterapi yapılacak kişiye gerekli analizler yapılır. Sağlık durumu ve analizlerin sonucunda kişi uygunsa mezoterapi uygulaması yapılır. Uygulama yapılacak bölgeye anestezik krem sürülür. Ardından tek kullanımlık olan kişiye özel iğneler ile hazırlanan solüsyon bölgeye uygulanır. 

Mezoterapi Hangi Durumlar İçin Uygulanır?

Mezoterapide cilde enjekte edilen solüsyonla ciltte bulunan kolajen üretimi uyarılır. Buna bağlı kolajen ve elastin üretimi artarak cilt yenilenir ve canlanır. 

 

Mezoterapi tedavisinin uygulandığı başlıca problemler şunlardır:

Yaşlanma ve sarkmalar,

Leke problemleri,

Saç dökülmesi,

Kilo kaybı,

Selülit,

Alerji,

Deri problemleri (Vitiligo),

Fibromiyalji,

Spor yaralanmaları,

Göz altı torbaları ve morlukları için uygulanabilmektedir.

Mezoterapi vücutta farklı bölgelere uygulanabilmektedir.

 

Saç Mezoterapisi

Saç dökülmesi problemi yaşayanlar ve kellik tedavisinde kullanılabilen bir yöntemdir. Erkek ve kadınlarda uygulanabilen bu yöntemde saç derisine içinde bileşenlerin olduğu sıvı enjekte edilir. Saç derisinin 2-3 mm altına, vitamin, mineral, antioksidanlar ve dokuyu güçlendirip, bakım yapacak diğer bileşenleri barındıran karışım enjekte edilir. Bu karışım saç köklerini besleyip canlandırır, kan dolaşımını hızlandırır. Kişinin, saç kökleri güçlenerek sağlıklı ve gür saçlara sahip olabilir.

Saç ekimi yaptıranlara da 6 ay sonra mezoterapi yapılarak saç köklerinin güçlenmesi sağlanıp ve yeni çıkan saçların dökülmesi önlenebilmektedir. 

Saç dökülmesinin, iç ve dış faktörlere bağlı gelişebilmektedir. Stres, sağlıksız alışkanlıklar (sigara, alkol), hormonlar, hastalıklar, genetik vb. nedenler ciddi saç kayıplarına neden olabilmektedir. Bu nedenle öncelikle saç dökülmesinin nedenini bulup varsa tedavisini yaptırmak önemlidir. Tedavinin ardından Mezoterapi ile saç köklerinin desteklenmesi daha etkili sonuçlar alınmasını sağlayabilmektedir. Hasta durumuna göre haftada 1 veya 2 defa olmak üzere ortalama 4-6 seans yapılabilmektedir.

 

Yüz Mezoterapisi (Mezolifting)

Yüze anti aging tedavisi olarak uygulanan bu yöntemde yüzdeki kırışıklık ve sarkmalar toparlanabilmektedir. Yüz  mezoterapisi yönteminde; cilt altına hyaluronik asit, antioksidanlar, vitamin, amino asit ve minerallerin olduğu karışım çok küçük iğneler ile uygulanır. Bu bileşenler ciltte kolajen üretimini artırarak cildin yenilenmesini sağlar. Cilde elastikiyet ve nem kazandıran bu uygulamada cilt daha sağlıklı ve genç bir görünüme kavuşabilmektedir. 

Uygulamada yüz temizlenerek anestezik krem sürülür. Ardından belirlenen bölgelerden iğne ile cilde karışım enjekte edilir. Yüz mezoterapisi ortalama 1-2 hafta aralıklarla 4-6 seans sürebilmektedir.

Gıdı ve yanak yağlanmalarından oluşan sarkma ya da hoş olmayan görüntü mezoterapi ile tedavi edilebilmektedir. Yağ oranı yüksek olan bölgelerde yağların parçalanmasını sağlayıp, çene hattının belirginleşmesi ve sarkıkların toparlanması sağlanabilmektedir. Genellikle 10 gün aralıklarla 5 seans şeklinde yapılmaktadır. Bununla birlikte her bölge için tedavi süresi değişiklik gösterebilmektedir. Uzman, kişiye ve uygulanacak bölgeye göre tedavi programı hazırlayarak uygulamaktadır.

 

Selülit Mezoterapisi

Selülit lenfatik dolaşım bozukluğuna bağlı ortaya çıkan bir problemdir. Kilolu kişilerde ve kadınlarda görülme oranı çok yüksek olmakla birlikte zayıf kişilerde ve erkeklerde de görülebilmektedir. 

Mezoterapi yöntemi;

Kan akışı ve lenfatik dolaşımın düzenlemesine,

Yap depozitlerin çözülmesine.

Sertleşmiş bağ doku düzeltilmesine yardımcı olabilmektedir.

Uygulamayla birlikte selülitli bölgedeki görünüm de düzelir. Uygulama, sağlıklı beslenme ve egzersizle desteklenirse daha uzun süreli ve etkili sonuçlar alınabilmektedir.

Bölgesel Yağlanma

Liposuction tedavisine alternatif olarak yapılabilmektedir. İçeriğindeki bileşenler bel, kol ve bacak bölgesindeki yağların parçalanmasını sağlayabilmektedir. Bölgesel yağlanmada Mezoterapi uygulaması diyet ve egzersiz ile desteklenirse kalıcı ve başarılı sonuçlar alınabilmektedir.

Hangi Durumlarda Mezoterapi Uygulanmaz?

Mezoterapi genel olarak sağlıklı ve güvenli bir yöntem olsa da bazı durumlarda uygulanmaması gerekir.

Mezoterapinin uygulanmaması gereken kişiler şunlardır:

Emziren anneler,

Hamileler,

Şeker hastalığı olanlar,

Kanser hastalarında,

Kanında pıhtılaşma sorunu olanlar,

Ürtiker hastalığı olanlar,

Felç geçmişi olanlar,

Alerjisi olanlar,

Kalp hastalığı olanların uygulatması tavsiye edilmemektedir.

Mezoterapi Sonrası Nelere Dikkat Edilmelidir?

Mezoterapi uygulamasından daha etkili sonuçlar almak ve en az yan etkiyi görmek için uygulama sonrasında bazı noktalara dikkat etmek gerekir.

Bunlar;

Uygulama öncesi ve sonrasında kan sulandırıcı, non anti inflamatuar etkili ilaç kullanmamak,

İlk 10-15 saat uygulanan bölgeye su değdirmemek, makyaj yapmamak,

İlk 48 saat zorlayıcı hareketler yapmamak,

Bölgenin hijyenine dikkat etmek, çok fazla temas etmemek,

Kan dolaşımını olumsuz etkileyebileceği için çok dar kıyafetler giymemek,

Sauna, hamam gibi sıcak alanlardan bir süre uzak durmak,

Güneş ışınlarından korunmak,

Morarma ve kızarıklıkları önlemek için soğuk kompres yapmak gerekir.

Bununla birlikte uygulamanın etkisini daha iyi görebilmek ve kalıcı sonuçlara ulaşabilmek için;

Sağlıklı beslenmeye,

Egzersiz yapmaya,

Alkol, sigara gibi maddelerden uzak durmaya dikkat edilmelidir.

Mezoterapi Etkisini Ne Zaman Gösterir?

Tüm uygulamalarda olduğu gibi mezoterapide de etki kişiye göre değişiklik gösterebilmektedir. Uygulama sonrasında ortalama 2 veya 3. seanstan sonra etkisi görülebilmektedir.

Mezoterapinin Yan Etkileri Nelerdir?

Güvenilir bir yöntem olmakla birlikte bazı yan etkiler görülebilmektedir.

Bunlar;

Ciltte kızarıklık, morarma

Bulantı, kusma,

İshal

Şişlik, kızarıklık,

Kaşıntı, yanma hissi görülebilecek yan etkilerdendir.

Ayrıca alerjik reaksiyon da görülebilmektedir. Bu nedenle uygulamadan en az 24 önce küçük bir alanda uygulama yapılarak kişinin tedavide kullanılan içeriğe alerjisi olup olmadığı kontrol edilebilir.

Mezoterapi Uygulamasını Kimler Yapar, Nerede Yapılır?

Uygulama için mutlaka alanında uzman olan hekim tarafından yapılmalıdır. Hijyenik bir ortamda ve klinikte uygulanması gerekir. Mezoterapi eğitimi almış ve deneyimli bir uzman oluşabilecek riskleri en aza indirir. Bunun aksi durumda kişi ciddi yan etkilere ve sağlık problemlerine maruz kalabilmektedir.

 

 

 

 

 

BİYOLOJİK TEDAVİLER KLİNİĞİ

 

BİLGİ İÇİN FORMU DOLDURUNUZ